Yemek yanında da yenebilecek olmasına rağmen benim nazarımda tam anlamıyla bir meze bu adını naneli koyduğum şey.
Malzemeleri şöyle: (tek ya da iki kişi için)
yarım kilo yoğurt
bol taze nane (bir demetten az olsun ama)
bir iki diş sarımsak
tuz
z.yağı
ve incecik bir tülbent
Öncelikle yarım kilo yoğurt tülbente dökülür, tülbent bohça gibi bağlanır ve bir yere asılır. Arada
sıkılır, yoğurdun suyunun süzülmesi sağlanır, evet süzme yoğurt yapıyoruz. Ama normal süzme
yoğurtlar kadar katı olmaması lazım o yüzden en fazla bir saat bu işlemi yaptıktan sonra taze
naneyi ince ince ama çok da kasmadan doğruyoruz. Yoğurtla naneyi bir kapta karıştırıp tuzu,
ezilmiş sarımsağı ve bir yemek kaşıyı civarı zeytinyağı da ekliyoruz. Hazırdır :)
gönderen: yavru kedi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder