mutfak kedileriyiz biz, yumurtaları kırarız, unları saçarız, tasmadan kaçarız. pişerken koklar, doyunca da söylemesi ayıptır bir sigara yakarız.

10 Mayıs 2008 Cumartesi

naneli


Yemek yanında da yenebilecek olmasına rağmen benim nazarımda tam anlamıyla bir meze bu adını naneli koyduğum şey.


Malzemeleri şöyle: (tek ya da iki kişi için)

yarım kilo yoğurt

bol taze nane (bir demetten az olsun ama)

bir iki diş sarımsak

tuz

z.yağı

ve incecik bir tülbent


Öncelikle yarım kilo yoğurt tülbente dökülür, tülbent bohça gibi bağlanır ve bir yere asılır. Arada
sıkılır, yoğurdun suyunun süzülmesi sağlanır, evet süzme yoğurt yapıyoruz. Ama normal süzme
yoğurtlar kadar katı olmaması lazım o yüzden en fazla bir saat bu işlemi yaptıktan sonra taze
naneyi ince ince ama çok da kasmadan doğruyoruz. Yoğurtla naneyi bir kapta karıştırıp tuzu,
ezilmiş sarımsağı ve bir yemek kaşıyı civarı zeytinyağı da ekliyoruz. Hazırdır :)
gönderen: yavru kedi

Hiç yorum yok: