Kedilerin hastası olduğu bir yemek buuu :) İnsanlar da kedilerden aşağı kalmıyor bu hususta, balık sevenler parmakları yalayarak yiyorlar. Çok da basit ayrıca.
Malzeme:
Bir adet çipura
Karabiber, kırmızı biber, kurutulup ufalanmış biberiye, azıcık da kuru nane
Zeytinyağı
Yapılış:
Balığımız alınır, temizlenir, ki daha pratiği var ayıklanmış almak. Yıkanan balığın pulları da temizlenir, üzerine resimde de görüldüğü üzere bir kaç çizik atılır. Balığımızın sığacağı bir kaba yağ ve baharatlar konur, balık da bu kaba konur ve dinlenmeye bırakılır. Aradan bir kaç saat geçince ısınmış fırın ızgarasına yerleştirilen balık fırında yarım saate yakın pişirilir. Limon dilimleri, bol sulu süper kırmızı soğan, patates salatası-2 servis edilir. Yanında bir tek rakı tavsiye edilir :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder