mutfak kedileriyiz biz, yumurtaları kırarız, unları saçarız, tasmadan kaçarız. pişerken koklar, doyunca da söylemesi ayıptır bir sigara yakarız.

3 Haziran 2008 Salı

fırında mantarlı krep


Mantar manyakları için bire bir bu tarif bence :) Sabah kahvaltıda yedim ve bayıldım, ama akşam yemeği olarak da tüketilebilir.




Malzeme:


Krep hamuru yapmak için (2 kişi: 4 krep):
1 yumurta
iki bardak kadar un
boza kıvamında olmasını sağlayacak kadar süt
tuz




Harç için:
1/2 kg. kadar mantar
bir kaşığa yakın tereyağ
bir kaşık krema (kaşıklar yemek yenen kaşıktır)
iki kaşık kadar eritme peyniri/krem peynir
karabiber
Sos için:
bir kaşık tereyağ
bir kaşık un
iki kaşık süt
iki kaşık krema
iki adet kiri peynir (şart değil)
(az gelirse miktarı katlayarak arttırın, ister az ister çok soslu yenebilir çünkü)
50 gr. taze kaşar

Üzeri için:
100 gr. kaşar, rendelenecek


Yapılış:


Krep malzemesini tamamen topaksız hale gelene kadar bir çatal yardımıyla çırpın. Bir kepçe ile kepçeyi tamamen doldurmadan, eğer tavanız büyük ise doldurarak ısınmış tavaya boşaltın. Ama çok ısınmış olmasın, yoksa hamur yayılmadan pişiverir, döker dökmez tavayı sallayın ve hamur yayılsın. Her iki yönünü de pişirin, bu şekilde dört krep hazırlayın.

Krepler beklerken mantarları soyun, ince ince doğrayın ve tereyağı erittiğiniz bir tavaya tüm mantarları koyun, arada çevirerek soteler gibi pişirin. Mantarların pişmesine yakın kremayı katın ve tavanın altını iyice kısın, eritme peynirini de ekleyin ve iki üç dakika daha pişirip altını kapatın. Tuz ve karabiber ilave edin.

Başka bir tavada un, süt ve tereyağı beşamel yaparmış gibi karıştırarak pişirin, koyulaşmaya başlayınca krema ve kiri peyniri ve kaşarı ilave edin ve iyice karıştırın, topak yapabiliyor, aman dikkat.

Kreplerin ortaya yakın kısmına uzunlamasına iç malzemeyi koyun, dar kalan yarımı geniş tarafa doğru yayın yani ikiye katlar gibi yapın ve krebi rulo haline getirin. Tüm krepleri rulo yapınca fırın kabınıza dizin ve sosu önce üzerine sonra yanlarına dökün ve kaşar serpip ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.




Hiç yorum yok: