mutfak kedileriyiz biz, yumurtaları kırarız, unları saçarız, tasmadan kaçarız. pişerken koklar, doyunca da söylemesi ayıptır bir sigara yakarız.

4 Haziran 2008 Çarşamba

red regret



Adının hikayesini anlatayım önce, bir yerde içmeden veya araştırmadan yine uydurup yaptığımı sandığım bu içkiye bir isim ararken bu isimde karar kıldık. Tatlımsı ve soğuk olduğu için bir kaç bardak içilebilecek türden bir şey olduğuna karar verdik, ama votkasını daha çok koyar ve dayanamayıp hızlı hızlı içerseniz çarpabilir :) bu yüzden de pişman olabilirsiniz :) "regret" İngilizce pişman olmak/pişmanlık anlamlarına geliyor (ri-gret diye okunuyor), red zaten malum, kırmızı demek. Ad için Erkin'e (http://eckoes.blogspot.com/) teşekkürler :)





Malzeme:

1/2 kg. taze, kokulu çilek

20 cl. votka

bir yemek kaşığı toz şeker

1/3 çay bardağı su

süslemek için taze nane yaprağı vb.



Yapılış:

Çileklerin sapları koparılır, iyice yıkanırlar ve süzülürler. Onlar süzülürken şeker suya katılır ve iyice karıştırılır. Çilekler rondo vb. yardımıyla iyice püre haline getirilir. Bu püre benzeri çileğin içine votkanın az bir kısmı ve şekerli su konur, karışım tekrar karıştırılır ve bardaklara (ortalama üç-dört bardak çıkıyor) kaşık yardımıyla konur. Bardaklar buzluğa yerleştirilir ve arada karıştırılmak süretiyle bir kaç saat buzlukta bekletilir. Koyulaşıp, parçalı buzlu bir hal alınca kalan votka da eklenir, nane ile süslenir, ve içime hazırdır. Votka miktarı arttırılabilir. Süslemek için ince ince kesip hafif şekerleyip dondurduğunuz ya da karamelize edip dondurduğunuz çilekleri de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: