mutfak kedileriyiz biz, yumurtaları kırarız, unları saçarız, tasmadan kaçarız. pişerken koklar, doyunca da söylemesi ayıptır bir sigara yakarız.

3 Temmuz 2008 Perşembe

fava


Sanırım herkesin birbirinden farklı yaptığı tariflerden biri de bu. Kimisi soğanı kavuruyor, kimisi havuç ya da çeşitli otlar ekliyor. Ben en kolay ve sade haliyle yapmayı tercih ediyorum.


Malzemeler:

Kuru iç bakla (resimdeki kadar olması için bir su bardağı falan yeter sanırım, yapalı o kadar zaman oldu ki)

Zeytinyağ

Limon

Yarım kuru soğan

isterseniz dereotu


Yapılış:

Baklaları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp üzerine yeni su koyun ve iyice pelte olana kadar haşlayın, haşlama suyunu süzebilir veya çektirebilirsiniz. Az miktarda, bir yemek kaşığı kadar falan zeytinyağ ilave edip iyice ezin ve dinlenmeye bırakın. Baklalar dinlenirken kuru soğanı incecik kıyın ve hafifçe öldürün, kırmızı soğan kullanırsanız daha iyi olur. Soğanları da baklaya katın, limonun suyunu sıkın ve onu da ilave edin, ee tabi biraz da tuz ekleyin. Karışımı bir servis tabağına alın, üzerinde çatal veya bıçak yardımıyla şerit halinde çizikler açın ve zeytinyağ gezdirin. Bu haliyle en azından bir kaç saat dinlendirdikten sonra karıştırın ve gerekirse tekrar yağ-limon-tuz ekleyin. Ben o anki kafama göre baharat da ekleyebiliyorum, bu size kalmış, dereotu, kapari vb. ile süsleyip afiyetle yiyin:)

Hiç yorum yok: